de beurs


Ontdek op de beurs:


Inspiratietafels:
Aan deze tafels doen verschillende organisaties uit de doeken welke praktijken zij gebruiken om agressie te hanteren, incidenten te registeren, voor herstel te zorgen en nog zoveel meer. Laat je inspireren door methodieken en werkwijzen vanuit de praktijk. 

Gesprekstafels:
Aan deze tafels vinden de beste gesprekken plaats. Leer mensen uit verschillende organisaties kennen door samen te spreken over een bepaalde vraag of thema. Het gesprek wordt ondersteund door iemand met een pak ervaring rond het thema.

Belevingsparcours VrijheidBerperkende Maatregelen (VBM) - Raf Janssoone & Annie Schelfout (Rotonde vzw)
Tijdens het belevingsparcours VBM kunnen deelnemers op een ludieke manier ervaren hoe het is om zelf geconfronteerd te worden met VBM. Animatoren begeleiden telkens een kleine groep door het parcours. Deze inlevingsoefening wil deelnemers bewuster doen nadenken over het toepassen van VBM en over wat dit doet met cliënten.

Speeddate rond VBM: boei niet, maar wees boeiend - Toby De Blauwe (OC Broeders Ebergiste)
Iedereen heeft een mening over het gebruik van vrijheidsbeperkende maatregelen maar vaak weten we niet wat leeft bij anderen. Hoe denken de collega’s hierover? Wat is het standpunt van een directie of van familie van cliënten? Hoe denkt men hierover in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, bijzondere jeugdzorg, residentiële ouderenzorg.

Tijdens een speeddating ga je aan de hand van thematische affiches, kort met een 5-tal andere mensen in gesprek. Je kan ervaringen delen, proeven van andere werkvelden, kennismaken met andere meningen en discussiëren. Kortom elkaar ontmoeten om vrijheidsbeperking te ‘ont-moeten’.

Technische stand - Mieke Lagrou (Zorgcentrum Maria Ter Engelen)
Afbouwen van VBM ? Ja, maar hoe zet je dat allemaal om in de praktijk ? En is dit niet vreselijk duur ? Alternatieven zijn vaak een creatieve oplossing en hoeven niet duur te zijn… Gezond verstand en een goede technieker kunnen ons vaak al ver brengen!
Aan deze stand kan je kennis maken met veel voorbeeldjes van kleine en grote aanpassingen vanuit technisch en praktisch oogpunt. Je krijgt er uitleg van technische medewerkers vanuit verschillende voorzieningen.

Boekenbeurs met leeshoek
Een kwalitatief aanbod aan boeken, gelinkt aan het thema agressiebeheersing: rustig inkijken en eventueel aankopen. Tijdens De Finale krijg je 10% korting. - managementbib.com 

Info-standen:
verschillende opleiders en organisaties stellen hun aanbod voor